Ochrona nowych graczy

Re: Ochrona nowych graczy

Postautor: MbroTcheR » 11 lis 2012, 14:48

To jest chore, ja uważam że można by znieść ochronę gracza od 400-600 tys pkt. Ponieważ takie uciekanie Bola czy Bartka jest bez sensu ponieważ ja go nawet za 20 lat nie za atakuje. Albo zrobić tak jak pisze Arkan jak jest wojna pomiędzy sojuszami to nie ma wtedy ograniczeń punktowych. Bo wtedy ta gra jest bez sensu, a uważam też że jeśli ktoś zaczyna grać w taką grę to powinien się liczyć ze stratami floty, obrony czy surowców to jest tylko gra, a nie prawdziwe życie. Powinniśmy to traktowa jako odskocznie od życia i dobra zabawę. A nie tak jak inni boja się to uciekają pkt. Nie ma wtedy ta gra sensu, choćby dla niego samego ponieważ on sam nie może nikogo atakować. Więc ja byłbym za tym żeby była obrona do 400-600 tyś pkt albo całkowicie ściągnąć ochronę do sojuszy gdzie jest po miedzy nimi wojna. I trzeba to jakoś mądrze zrobić
MbroTcheR

Postautor: bolo » 11 lis 2012, 15:05

czepilicie sie nas jak zep psiego ogona ze my ucieklismy z pkt, ale chcialbym wam laskawie przypomniec ze Arkan uciekal jako pierwszy i zaczol chora ucieczke pkt!!!
proponuje cos takiego:
- cofnac pkt i oddac zainwestowana anty
- podbijanie badan, tak ale max x3
- podbijanie magazynow, tak ale tez x3
co zmniejszy ilosc pkt i jesli ktos sie rozwinie to wtedy bedzie jego i moze nikt wtedy nie bedzie nikomu wyrzucal ze ten czy tamten uciekl w pkt i nie mozna go atakowac!!!
bolo

Postautor: Kapitan Bomba » 11 lis 2012, 15:05

Można też ściągnąć ochronę dla graczy powyżej 10kk pkt, tylko kiedy już za 10-15 lat noobki osiągną taki pułap to i tak będzie płacz i zgrzytanie zębami, "bo mnie inni gracze nagle zaczęli atakować"

Do swobodnego farmingu potrzeba mieć możliwość wysłania około 20 flot, więc ja proponuję maxymalny poziom technologii komputerowej, szpiegowskiej itd na 20. Co do magazynów, myślę, że max 15 poziom w zupełności wystarczy
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

Postautor: ARKAN » 11 lis 2012, 15:21

to ile mialem z badan cztery i pol banki...pozniej waszego bartoszko chcialem zlapac i tak w kolko w koncu odpuscilem bo to bez sensu, uciekles bolec ty najdalej wiec nie sciemniaj...stac mnie na to by kupic ta twoja punktacje razy sto razem z calym twoim busem tylko po co pytam? zeby siedziec samotnie w grze i nie miec z czego sie rozwijac wyzej?
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: bolo » 11 lis 2012, 15:43

ja nie pytalem na cos Ciebie stac bo mam to gleboko w ....!!!!dla mnie to Ty mozesz sobie kupic nawet slonia na wrotkac co robi salto do tyłu!!! a Ty jak zwykle szukasz zaczepki uciekajac od tematu!!! jesli masz pisac takie bzdury to poprostu sobie daruj!!!
bolo

Postautor: ARKAN » 11 lis 2012, 15:55

bolo pisze:halls widze ze masz problem co do moich pkt!!! ale przeciez i Tobie nikt nie broni zainwestowac i podbic sie w pkt a ze nie masz zamiaru inwestowac lub Cie niestac na to to nie zazdrosc tego innym, a dlaczego ja sie chowam to jest moja sprawa i ile ja inwestuje!!!
my sie nie skarzymy tylko dzialamy w obronie slabszych nad ktorymi sie teraz pastwicie co widac po hali slaw
mozna sciagnac ochrone przy wypowiedzianej wojnie danemu sojuszowi i wtedy bedziecie mogli tluc kogo chcecie i ile chcecie, a nie zeby robic ludzia takie niespodzianki bo wy tylko tak chcecie!!!!!!

zeby nie bylo to ty wkrecasz jakies tematy kogo stac a kogo nie nie wykrecaj kota ogonem tylko lap sie za kolko i w trase...szerokosci... krzyczec to mozesz sobie w domu na swa kobialke ew swych pasazerow nie na chlopakow z forum...
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: MbroTcheR » 11 lis 2012, 15:59

o bolo kurwica cię chwyta bo wzięliśmy się za to, żeby nie było ograniczenia pkt. Boisz się czy co bo nie rozumiem twojego zachowania, bo aż tu czuje twój strach. To jest gra a nie, raz się zyska a raz nie, tak samo raz się upada a za drugim razem stara się tego nie zrobić. A wy to już w ogóle przekraczacie ludzkie myśli, jak można ładować tyle kasy w grę rozumiem że np konto komandor, ale po to żeby uciekać pkt. Albo jak Bartek nakupował surowców stracił pamiętam 4 Avatary i coś 500 MN i uciekł pkt do góry. Aarkan też uciekł ale tylko po to żeby było można Bartka atakować, ale takie gonienie się to nie ma sensu. Najlepiej znieść ochronę od 400-600 tyś pkt i będzie ok
MbroTcheR

Postautor: bolo » 11 lis 2012, 16:19

Arkan a cio nie masz pojazdu zeby sie przemiescic do swojej kobiety i naniej sie troszke poznecac jak chcesz to pozycze Ci samochod i zlapiesz za kolo i pojedziesz, wtedy bedziesz sobie mogl krzyczec dowoli "po swojej kobiecie" a od mojej zony to z dala prosze!!! a ja nie krzycze tylko wyrazam swoja opinie!!! a ty Arkan poszukaj sobie innego pkt zaczepienia bo ten juz jest nudny i dalsza rozmowa z Toba wydae sie jak rozmowa z zaprogramowanym botem!!!
bolo

Postautor: King » 11 lis 2012, 17:53

bolo pisze:- cofnac pkt i oddac zainwestowana anty

jak dla mnie bardzo dobry pomysł, można zacząć od ustalenia czy wszyscy zgadzają się na ten krok, a potem ustalimy wspólnie co dalej
Obrazek
Uni2: Baal
Awatar użytkownika
King

Postautor: Kapitan Bomba » 11 lis 2012, 17:56

Tylko żeby tym razem wszyscy się wypowiedzieli, a nie że coś ustalimy i pojawią się kolejni panikarze z ostatniej chwili...
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

PoprzedniaNastępna

Wróć do Propozycje