Ochrona nowych graczy

Re: Ochrona nowych graczy

Postautor: kinia » 11 lis 2012, 12:15

No jest ochrona ale trzeba popracowac nad innym limitem . moja propozycja to .

Ochrona początkujacych.
1. Do 20,000 punktow , o ile nie przeprowadzisz żadnego ataku.
2. Musisz posiadac co najmniej 70% punktow gracza,
którego chcesz zatakowac, a nie wiecej niz 150%
To wtedy sadze ze gra zacznie przynosic wiecej graczy i zysku wlascicieliwi
kinia

Postautor: Kapitan Bomba » 11 lis 2012, 12:24

Kinia dla ciebie to będzie satysfakcjonujące, ale przyjrzyj się teraz top 5 w rankingu, jak myślisz ilu graczy oni będą mogli atakować?? wiem, że w przedziale 100k-1kk pkt wszyscy mogą atakować wszystkich i jest fajnie, ale jak ktoś ma więcej punktów to juz nie jest tak kolorowo
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

Postautor: kinia » 11 lis 2012, 12:32

Kapitan Bomba wiem ze chcesz okradac tych co zaczeli grac nie dawno ale to sie nazywa sprawiedliwosc.
Albo sie boisz o wlasna skóre ze ktos cie dogoni i ci da lomot bo nie dasz go rady farnic bo jest slaby. chcesz bic innych to bij równych sobie taka gra powinna miec ze 100tys ludzi nie 2 czy 3 tys . Jedno jest pewne ze nie bedzie zmian to i nie bedzie graczy sami widzicie ilu nie gra bo nie widzieli przyszlosci.
kinia

Postautor: kinia » 11 lis 2012, 13:13

Sami sprawdzcie jak mozna grac na rownych zasadach jak gracz ma 2 mln floty a gracz co gra 2 czy 3 tygodnie i robi badania i sie rozwija. I zbiera surke na dalszą rozbudowe i ma na skadzie jakies 30mln towaru i zostaje okradziony bo nie mozna tego nazwac ze zostal pokonany. To ma dość gry, a co na dodatek nie bedzie inwestowal kasy.A moim zdaniem ktos robi gre by jakies profity przynosila. Wiec mysle ze takie zmiany powinny byc w interesie wlasciciela gry. Co z tego ze pierwsza 10 nie bedzie inwestowala kasy , skoro zacznie inwestowac 1000 ludzi co zaczyna grac
kinia

Postautor: Kapitan Bomba » 11 lis 2012, 13:18

Po raz kolejny napiszę, że jak zacząłem grać to byli również gracze, którzy mieli po 2kk floty a ja nie miałem nawet MN a jednak jakoś z tego wyszedłem i nikt mnie nie "okradał" Każdy sam może zadbać o swoje bezpieczeństwo nie wydając pieniędzy i nie mając floty, wystarczy tylko troszkę się przyłożyć i poznać podstawy gry
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

Postautor: kinia » 11 lis 2012, 13:27

Kapitan Bomba pisze:Po raz kolejny napiszę, że jak zacząłem grać to byli również gracze, którzy mieli po 2kk floty a ja nie miałem nawet MN a jednak jakoś z tego wyszedłem i nikt mnie nie "okradał" Każdy sam może zadbać o swoje bezpieczeństwo nie wydając pieniędzy i nie mając floty, wystarczy tylko troszkę się przyłożyć i poznać podstawy gry

Powiem ci jedno przestan klepac bzdety. Bo nie wiesz sam co gadasz
kinia

Postautor: kinia » 11 lis 2012, 13:32

T to jest jakas kpina gra na 814 braczy a ja pisalem o 3 tys . To teraz sami widzicie jaka jest popularna a ma juz jakis czas z tego 80% zaprzestalo grac masakra
kinia

Postautor: ARKAN » 11 lis 2012, 14:29

ja juz proponowalem top 20 bez zadnej ochranki jezeli ktos juz wszedl do pierwszej dwudziestki zapewne potrafi zrobic fska coby jego flota latala z surka na pokladzie nie widoczna dla potencjalnego lowcy i tak jak proponuje pavlo z nemezis(tu jest akurat zgoda) w przypadku wojny pomiedzy sojami zniesc calkowicie ograniczenia nie wazne czy dany gracz jest w top 20 czy top xxxx z danego soju ktory wojne prowadzi i tylko dla tego soju a takze wyl wtedy powiadomienia sms...
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: halls123 » 11 lis 2012, 14:35

Wszystkim podobala sie zmiana tylko 2 graczom przeszkadzala.Graczom ktorzy nie maja pojecia o grze,ktorzy nie potrafia ochronic floty i surki.Bedziecie teraz moimi farmami i udowodnie wam ze nawet jak bede mial 1000mn to bede mogl was atakowac i ochrona nic wam nie pomoze.
Kasjan dobrze napisal ze gdy zostaje temat otwarty to nikt sie nie wypowiada i dopiero jak nastanie jakas zmiana to krzyczycie.Odkad zaczalem tutaj grac to wiele sie zmienilo i uwazam ze administracja robi wszystko zeby bylo tutaj ciekawie i bez oszukiwania innych.Ja nie krzycze teraz ze zostala przywrocona ochrona a moglbym to zrobic poniewaz ten temat jest drazony od poczatku pazdziernika.Gracze ktorzy sie wypowiadali byli za zmiana.

Jestem teraz top 15 i nie inwestuje surki w budynki i badania bo gdybym to zrobil to podskoczylbym w punktach i mialbym jeszcze mniej osob ktore moglbym atakowac,chodzilo o to zeby to zmienic.Zeby mozna bylo sie rozwijac nie tracac mozliwosci atakowania innych.
Dla gracza ktory potrafi grac to nie problem zeby nie bylo ochrony bo taki gracz potrafi obronic sie nawet nie majac floty.Kapitan bomba jest tego dobrym przykladem poniewaz ja bardzo czesto go atakowalem a mimo to potrafil schowac surke i sie rozwijac.

Zobaczymy co kinia powiesz jak bedziesz w top 20 i bedziesz mogl atakowac 5 osob bo reszta bedzie pod ochrona.
halls123

Postautor: Kapitan Bomba » 11 lis 2012, 14:44

Doskonale wiem co gadam wi wiem, że mam rację. Taka jest kolej rzeczy, że nooby płaczą, a ludzie, którzy potrafią grać i mają chęci dadzą sobie radę nawet w najtrudniejszych sytuacjach. Jako kolejny przykład można podać gracza IRONMAN, który był regularnie farmiony i złomowany, aż w końcu nauczył się grać i od dawna nikt go nie ruszył mimo wielu prób. Zamiast jęczeć powinniście poszukać poradników do ogame i zastosować się do tych rad, bo bez tego nawet mając kilkumilionową flotę będziecie zgubieni i chyba lepiej, żeby silniejsi gracze dali wycisk słabszym, póki ci niewiele mają, bo każdy debil po kilku złomach nauczy się ich unikać. Jak potrafisz grać, to nie zrobi ci żadnej różnicy, czy atakuje cię gracz z top 100, czy z top 5, bo każdego ataku da się uniknąć
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

PoprzedniaNastępna

Wróć do Propozycje