Surowce

Aktualna prędkość wydobycia surowców to 3, czy zmienić?

Tak, zmienić na 2.
0
Brak głosów
Nie, nie zmieniać - 3 jest OK.
4
14%
Tak, zmienić na 4.
2
7%
Tak, zmienić na 5.
3
10%
Tak, zmienić na 6.
20
69%

Liczba głosów : 29

Re: Surowce

Postautor: Kasjan » 04 paź 2012, 1:02

na uni1 jest mega bałagan, zdecydowałem się zostawić ten uni i nie ruszać go dla zapaleńców którzy mają do niego sentyment :)

co do powyższej dyskusji to temat jest ciekawy, proszę aby wypowiedziało się jak najwięcej osób, wspólnie obierzemy jakiś kierunek i wprowadzimy korzystne zmiany

@King
co masz na myśli pisząc że "w grze jest zbyt dużo surowców z powietrza" ?

jest jeszcze inna opcja, zamiast zwiększać wydobycie surowców możemy podnieść maksymalny level technologii ekstrakcji (teraz jest max 10, możemy dać max np. 20)
Awatar użytkownika
Kasjan
Administrator

Postautor: halls123 » 04 paź 2012, 1:20

Kasjan pisze:na uni1 jest mega bałagan, zdecydowałem się zostawić ten uni i nie ruszać go dla zapaleńców którzy mają do niego sentyment :)

co do powyższej dyskusji to temat jest ciekawy, proszę aby wypowiedziało się jak najwięcej osób, wspólnie obierzemy jakiś kierunek i wprowadzimy korzystne zmiany

@King
co masz na myśli pisząc że "w grze jest zbyt dużo surowców z powietrza" ?

jest jeszcze inna opcja, zamiast zwiększać wydobycie surowców możemy podnieść maksymalny level technologii ekstrakcji (teraz jest max 10, możemy dać max np. 20)

Sa kolosalne koszty nie tylko floty ale rowniez budynkow i badan.Co do surowcow z powietrza tzw deszczu meteorytow itp to wedlug mnie sa ok poniewaz daja mozliwosc uzbierania surowcow.
Surowce mozna dac nie tylko najlepszemu graczowi ale rowniez najslabszemu i dac mu ze 2-3 MN.Nawet nie musi byc w sojuszu bo zauwazylem ze niektorzy gracze sa na miejscu np 40 a maja MN.
Co do levelu technologii ekstrakcji to bylbym za tym aby nie robic ograniczen w tym kierunku.Teraz jest max 10 to moze zrobic tak zeby ta technologie mozna bylo rozwijac bez ograniczen bo zainwestowanie w to surowcow zawsze by przynosilo jakis zysk.
Co do fs-a to Baal masz racje duzo graczy nie ma o tym pojecia.
Zastanawia mnie rowniez inna sprawa,ile tutaj potrzeba GS zeby zniszczyc mona?Czy w przypadku zniszczenia mona zostaja zniszczone GS?Jesli tak to nie oplaca sie zbytnio niszczyc mony poniewaz gwiazda nie jest tania.
Czasami mozna zrobic fs-a i wraz stracic flote z przyczyn nie zaleznych.Brak dostepu do neta,awaria kompa,wyjscie ktorego sie nie planowalo itp.A odbudowanie sie to poswiecenie duzo czasu.Niektorzy gracze sie tym zniechecaja.Fs to nie tylko ochrona floty ale rowniez surowcow poniewaz trzeba ich nazbierac bardzo duzo zeby w cos zainwestowac
halls123

Postautor: halls123 » 04 paź 2012, 1:49

A i jeszcze jedno.Po co zbierac na avatara i tracic tyle czasu i surki skoro mozna go latwo rozwalic MN?Wedlug mnie koszt jego budowy jest nie oplacalny
halls123

Postautor: ARKAN » 04 paź 2012, 1:54

jak to stucznie mam wysoko technologie ty od razu podniosles magazyny zeby moc mnie atakowac dostales po tylku i zniszczyles budynki zeby pofarmic slabszych i sie rozbudowac czyli uciekles z podkulonym ogonem bo jak to inaczej mozna nazwac i nie wkrecaj jakiejs chorej fazy bo moja flotka naprawde jest nie wielka mam naj mega recy bo wiedzialem ze spadnie deszcz jezeli ty go przegapiles to teraz wiadomy zal zebralem nawet szczatki z twoich koloni gdy ty skubales kolesi po dwadziescia tysi surki nie widzac co lezy przy twych koloniach...
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: Kapitan Bomba » 04 paź 2012, 2:26

Nie wiem jaka jest cena platformy obronnej, ale zauważ jaką flotą trzeba dysponować, żeby ją rozwalić. Jeśli o mnie chodzi to platforma jest ok, bo to bajer dla najbardziej aktywnych, doświadczonych i cierpliwych graczy, takie ukoronowanie starań zapewniające niesamowitą ochronę. Gdyby tak zbierać przez miesiąc i odkładać, to zebrało by się kilka miliardów na nią, więc jest to możliwe i bardzo dobrze, że cholernie trudne, bo gdyby każdy mógł ją zbudować, to gra nie miałaby sensu. Co do awatarów można by zmienić ich cenę na 200kk, 100kk, 50kk, 75kk. To chyba w miarę rozsądne i osiągalne. Cena GSa byłaby w porządku, gdyby norium zostawało w złomie, a jeśli nie będzie zostawać, to zmniejszyć wymaganą ilość tego surowca do 3kk i będzie ok.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

Postautor: ARKAN » 04 paź 2012, 2:54

Poniekad wlasnie pomalu daze do platformy choc nie wiem jaki bedzie jej koszt prawdopodobnie astronomiczny ,po to wlasnie ciagne technologie a koszt i czas jest ogromny samo badanie opancerzenia na dziewietnastke to okolo tygodnia przy moich poziomach nanitow i fabryki robotow,podejrzewam ze sama platfa bedzie sie budowala w nieskonczonosc ktos kiedys pisal ze to okolo dwustu dni nie pamietam juz kto...
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: Kapitan Bomba » 04 paź 2012, 3:16

WOW istne szaleństwo... miejmy nadzieję, że 10 dni to max przy nanitach powiedzmy na 9-10 poziomie:P Jak już będziesz wiedział ile to kosztuje to daj znać:D
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba

Postautor: Kasjan » 04 paź 2012, 12:07

Przeedytowałem pierwszy post i dodałem ankietę,
zapraszam do oddawania głosów
Awatar użytkownika
Kasjan
Administrator

Postautor: sebzol » 04 paź 2012, 12:53

no to niezle sie na uni 1 . ja tam mam konto , raz po raz gram , mam tam parenascie milionow pkt i jestem na urlopie bo czas mi nie pozwala tak jak kiedys spokojnie grac. caly czas praktycznie robie teraz fc albo urlop , bo czasu mi brak poki nie wylece do angli . ale to juz inna sprawa. co do przyspieszenia jestem za bo to tez moim zdaniem dla poczatkujacych bedzie plus a dla nas sama korzysc z wlasnych wydobyc a pozniej to juz wiecie heh :D kazdy ma swoje zdanie :) moje znacie i juz zaglosowalem :) czekam na wynik owego glosowania ;) jeszcze jak by wiecej graczy sie tylko tym zainteresowalo , a nie ze z 5 - 6 osob tu uczestniczy na forum itp ;) pozdrawiam ! :)
sebzol

Postautor: King » 04 paź 2012, 13:04

ARKAN pisze:jak to stucznie mam wysoko technologie ty od razu podniosles magazyny zeby moc mnie atakowac dostales po tylku i zniszczyles budynki zeby pofarmic slabszych i sie rozbudowac czyli uciekles z podkulonym ogonem bo jak to inaczej mozna nazwac i nie wkrecaj jakiejs chorej fazy bo moja flotka naprawde jest nie wielka mam naj mega recy bo wiedzialem ze spadnie deszcz jezeli ty go przegapiles to teraz wiadomy zal zebralem nawet szczatki z twoich koloni gdy ty skubales kolesi po dwadziescia tysi surki nie widzac co lezy przy twych koloniach...

stracilem flote bo zapomnialem ja odebrac po fs'ie i tyle,
wytlumacz mi poco mialem utrzymywac taka ilosc punktow jesli chodzilo tylko oto zeby Ciebie zaatakowac biorac jeszcze pod uwage fakt utraty floty
to ty uciekles przed szereg zeby nikt cie nie atakowal ja tylko dobilem magazynami ktore moglem w kazdej chwili zniszczyc
Obrazek
Uni2: Baal
Awatar użytkownika
King

PoprzedniaNastępna

Wróć do Propozycje