Kasjan pisze:na uni1 jest mega bałagan, zdecydowałem się zostawić ten uni i nie ruszać go dla zapaleńców którzy mają do niego sentyment

co do powyższej dyskusji to temat jest ciekawy, proszę aby wypowiedziało się jak najwięcej osób, wspólnie obierzemy jakiś kierunek i wprowadzimy korzystne zmiany
@King
co masz na myśli pisząc że "w grze jest zbyt dużo surowców z powietrza" ?
jest jeszcze inna opcja, zamiast zwiększać wydobycie surowców możemy podnieść maksymalny level technologii ekstrakcji (teraz jest max 10, możemy dać max np. 20)
Sa kolosalne koszty nie tylko floty ale rowniez budynkow i badan.Co do surowcow z powietrza tzw deszczu meteorytow itp to wedlug mnie sa ok poniewaz daja mozliwosc uzbierania surowcow.
Surowce mozna dac nie tylko najlepszemu graczowi ale rowniez najslabszemu i dac mu ze 2-3 MN.Nawet nie musi byc w sojuszu bo zauwazylem ze niektorzy gracze sa na miejscu np 40 a maja MN.
Co do levelu technologii ekstrakcji to bylbym za tym aby nie robic ograniczen w tym kierunku.Teraz jest max 10 to moze zrobic tak zeby ta technologie mozna bylo rozwijac bez ograniczen bo zainwestowanie w to surowcow zawsze by przynosilo jakis zysk.
Co do fs-a to Baal masz racje duzo graczy nie ma o tym pojecia.
Zastanawia mnie rowniez inna sprawa,ile tutaj potrzeba GS zeby zniszczyc mona?Czy w przypadku zniszczenia mona zostaja zniszczone GS?Jesli tak to nie oplaca sie zbytnio niszczyc mony poniewaz gwiazda nie jest tania.
Czasami mozna zrobic fs-a i wraz stracic flote z przyczyn nie zaleznych.Brak dostepu do neta,awaria kompa,wyjscie ktorego sie nie planowalo itp.A odbudowanie sie to poswiecenie duzo czasu.Niektorzy gracze sie tym zniechecaja.Fs to nie tylko ochrona floty ale rowniez surowcow poniewaz trzeba ich nazbierac bardzo duzo zeby w cos zainwestowac