Ochrona nowych graczy

Re: Ochrona nowych graczy

Postautor: bolo » 10 lis 2012, 14:32

a popatrzmy na to z 2 strony jakie ma szanse gracz ktoremu skonczyla sie wlasnie ochtona pkt i jedzie go ktos z top 10??? zadnych!!!!!!!!!!!! ktos z top 10 ma juz MN a taki ktos ktoremu sie skonczyla wlasnie ochroan nie ma mozliwosci ich zrobienia! silni gracze beda sie pastwic nad slabymi!!! wiec gra nie bedzie przynosila nowych graczy do gry a bedzie wrecz odwrotnie bedzie ich coraz mniej!!! bo brak mozliwosci rozwojowych bedzie dzialal na zniechcecenie nowych graczy!!
bolo

Postautor: Bzyk » 10 lis 2012, 16:22

Niestety brak limitu punktów nie wpłynie dobrze na grę a najbardziej ucierpią słabsi gracze, o ile juz nie ucierpieli. Niestety sojusz Arkana jest sojuszem dość agresywnym i z aktywnymi i zgranymi graczami nie potrafił dać sobie rady teraz wymyślił sobie zniesienie limitu punktów aby móc farmić słabszych graczy.
halls123 pisze:No i teraz mi sie to podoba:-) koniec chowania sie za punktami.Qrcze flote mam na fsie bo bym sobie polatal :shock:
ARKAN pisze:He he...teraz bedzie jazda...pozywiom uwidiom kto i jak sobie bedzie radzil...

Obecny limit jest nie do przyjęcia, gacz któremu się on kończy jest...... niestety ale tylko dobrą farmą.....
Po za tym co nie którzy gracze pracują i czas spędzony w pracy rekompensują sobie anty w grze, nie widzę w tym nic tchórzliwego. Każdy gra jak potrafi i na ile ma czasu i ja się z tym zgadzam. Nie zgadzam się natomiast jak się gra czyimś kosztem.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 16:56 przez Bzyk, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Bzyk

Postautor: halls123 » 10 lis 2012, 16:49

Nam chodzilo o zniesienie ochrony aby mozna bylo atakowac graczy ktorzy chowaja sie za punktami(nie mozna nazwac ich silnymi poniewaz za kase maja tyle punktow) a nie graczy slabszych.
Bzyku my wlasnie dajemy sobie rade z lepszymi graczami i Ci co sie wystraszyli zainwestowali kase po to zeby sie uchronic przed naszymi atakami dlatego apelowalismy o wykluczenie takiej opcji.Jak dla mnie to mozna zwiekszyc ochrone do 1kk punktow zeby slabsi gracze mogli sie rozwijac ale zeby nie bylo tak ze ktos robi sobie ochrone i laduje kase i nabija sobie punkty.

Co do wypowiedzi bolo to Ty i Bartek robiliscie za ochrone,nabiliscie sobie lewe punkty i trzymaliscie flote oraz surowce slabych graczy oraz budowaliscie im niszczarki i nikt nie mogl was atakowac.Kazdy moze sam dojsc do poziomu w ktorym moze budowac MN wystarczy tylko umiejetnie grac.
halls123

Postautor: ARKAN » 10 lis 2012, 16:54

a od czego masz fsa szto? ja zawsze wysylalem flote na fs nawet gdy nikt nie mogl mnie ganiac bo zawsze mogl skoczyc w punktacji...wiec o co kaman?
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: ARKAN » 10 lis 2012, 16:59

ps to jest takie rozleniwienie co poniektorych graczy i oczczednosc na deutku nie wysla floty na fs tylko trzymaja ja na monie lub planecie...
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: King » 10 lis 2012, 17:44

moze byscie podyskutowali o przyczynie problemu? tzn o sklepie
Obrazek
Uni2: Baal
Awatar użytkownika
King

Postautor: Bzyk » 10 lis 2012, 17:57

[quote="halls123"]Nam chodzilo o zniesienie ochrony aby mozna bylo atakowac graczy ktorzy chowaja sie za punktami(nie mozna nazwac ich silnymi poniewaz za kase maja tyle punktow) a nie graczy slabszych.
Bzyku my wlasnie dajemy sobie rade z lepszymi graczami i Ci co sie wystraszyli zainwestowali kase po to zeby sie uchronic przed naszymi atakami dlatego apelowalismy o wykluczenie takiej opcji.Jak dla mnie to mozna zwiekszyc ochrone do 1kk punktow zeby slabsi gracze mogli sie rozwijac ale zeby nie bylo tak ze ktos robi sobie ochrone i laduje kase i nabija sobie punkty.

Własnie widze w Hali Sław jak Arkan 3 w rankingu lata pl wilku11 24 w rankingu :)
Halls cos tu nie gra w twojej wypowiedzi.... heheh

A Admin tak radykalne zmiany powinien wprowadzać poprzedzone kilku dniowym ostrzeżeniem w grze, to do Kasjana jak by ktoś nie skumał.
Awatar użytkownika
Bzyk

Postautor: halls123 » 10 lis 2012, 18:04

no gdyby wiku nie mial nic na planetach to pewnie by nie latal a skoro ja zostawia to bez roznicy czy zaatakuje go Arkan czy ktos z 30 miejsca.
halls123

Postautor: ARKAN » 10 lis 2012, 18:09

bzyku moze tak bys sie ujawnil mam ochote nieco cie poprzeciagac po galaktyce
Awatar użytkownika
ARKAN

Postautor: bolo » 10 lis 2012, 18:19

ja podbijalem sobie pkty poto azeby uniknac sztucznego atkowania od "sperti" o 1:30 na moje planety zeby tylko rozwalac mi obrone i zbierac z tego zlom wiec nie jest to normalny atak!!!
bolo

PoprzedniaNastępna

Wróć do Propozycje