Witam
Wydaje się, że idziemy w dobrym kierunku. Natomiast żeby nieco zburzyć sielankę:
1. Przeliczniki punktowe oszalały

2. Obrona imho dziaduje teraz jeszcze bardziej. Działo grawitonowe podrożało - jeśli w 2 aktualizacji nie dostanie szybkich dział to zupełnie straci sens. Platforma orbitalna bez szybkich dział też jest dla mnie niezrozumiała
3. Co z rozmontowywaniem obrony tradycyjnymi metodami (rakiety)?? Będzie jakaś opcja na rakiety zdolne rozwalić największe jednostki?
4. Nie wiem czy zostało poprawione coś co zauważyłem niedawno - różna prędkość loty mega-recyklera w zależności od wybranej misji (na zbiórkę złomu latał znacznie wolniej)?? Dodatkowo czy nie można mu jak frachtowcowi dodać jakiś minimalny dmg zamiast 1??
5. Czy planowana była tak gigantyczna dysproporcja między prędkościami bombowców?? Analogicznie zobaczcie różnicę między niszczycielem, ciężkim niszczycielem i mega-niszczycielem
6. Avatar - Szybkie działa przeciw 60 - o co kaman??? Czy jemu też nie powinno się nieco przyciąć pojemności ładunkowej?
7. Mega-niszczyciel - Szybkie działa przeciw 40 - o co kaman???
8. Pancernik (jak i kilka innych jednostek) ma zdublowane wyświetlanie inf.:
Szybkie działa od Niszczyciel 2
Szybkie działa od Gwiazda śmierci 15
Szybkie działa od Mega-Niszczyciel 15
Szybkie działa od Avatar 15
Szybkie działa od Ciężki niszczyciel 2
Szybkie działa od Niszczyciel 2
Szybkie działa od Gwiazda śmierci 15
Szybkie działa od Mega-Niszczyciel 15
Szybkie działa od Avatar 15
Szybkie działa od Ciężki niszczyciel 2
9. GŚ jak na swoją cenę ma moim zdaniem zbyt dużo szybkich dział od innych jednostek
10. Poprawione jednostki powinny dostać poprawione opisy (CN nie jest szybszy od wysłużonego niszczyciela)
11. Z perspektywy działania gry - wydaje się, że to naprawdę są zmiany w dobrą stronę. Z perspektywy zwyczajnie ludzkiej - zwiększająca się dysproporcja cenowa i punktowa po przeliczeniu tylko sprawia, że dystans pomiędzy graczami się zwiększa. Na to jest jakiś pomysł?
12. A i bardzo ważna uwaga związana ze zmianą w zużyciu deuteru - kiedy zostaną poprawione bugi teleportów???? Bez tego teraz poruszanie się flotą przyprawia o bankructwo!! Że już nie wspomnę o kosztach FS-ów przy mało zamieszkanych układach. Nie wiem czy to zostało zbalansowane.
Mam nadzieję, że symulator walk zawiera poprawki - pobawię się nim nieco później. Warto też przeliczyć to wszystko mając na uwadze ceny jednostek.
Pozdrawiam